Google Gravity Nedir?

Google tüm dünyada yoğun bir biçimde kullanılmaya devam edilmektedir. Milyarlarca insan, günün her anında, temel ihtiyaçları da dâhil olmak üzere pek çok iş için internet ortamından faydalanmaktadır. Aktif bir biçimde kullanılmakta olan arama motorları arasında yer alan Google yalnızca belirli bir amaç için kullanılmamaktadır. Aynı zamanda kullanıcıların belirli sürprizlerle karşılaşmasında da önemli bir etki sahibidir. Söz konusu sürprizler arasında ise Google Gravity yer almaktadır.

Google Gravity internette sıkça kullanılan, pek çok kişinin dikkatini çeken seçeneklerden birisidir. Temel özelliği ise Google içerisinde yerçekimi ortamı oluşturmasıdır. Bu da Google arama motoruna giriş yaptığınız zaman ana ekranda yerçekimi görüntüsünün var olması anlamına gelmektedir. Arama çubuğu, giriş sekmesi gibi seçenekler yerçekimiyle birlikte yere düşmektedir. Bundan ötürü de görünümde eğlenceli, dikkat çekici bir ortam elde edilmektedir. Zemine düşen öğeleri dilerseniz mouse kullanarak hareket ettirebilirsiniz. Böylece tıpkı bir oyun ortamı oluşmuşken, dilerseniz tarayıcıyı kullanmaya devam edebilirsiniz. Eğlenceli bir sürpriz olması, internet kullanıcılarının sıradanlıktan uzaklaşıp, keyifli zaman geçirmesini sağlamaktadır. Bu yüzden de son zamanlarda Google bünyesinde öne çıkan seçeneklerden biri olduğu bilinmektedir.

İlk 2009 yılında hazırlanan Google Gravity, Ricardo Cabello tarafından geliştirilmiştir. Ricardo Cabello yani Mr. Doob, internet kullanıcıları için yaratıcı deneyimler oluşturmuş, birçok simülasyon elde etmiştir. Söz konusu projeler içerisinde öne çıkan seçeneklerden birisi Gravity olarak yorumlanmaktadır. Yayınlanmasından kısa bir süre sonra popüler hale gelen bu eğlenceli özellik bambaşka bir Google kavramını akıllara getirmektedir. Google arama motoru kurulduğu ilk zamandan bu yana profesyonel bir görünüme sahipken, Gravity ile birlikte daha eğlenceli bir deneyim olarak hatırlanmaktadır. Pek çok iş arasında keyifli zaman geçirebilmek, kısa süre için de olsa eğlenmek isteyenler için ideal seçeneklerden birisidir. Ayrıca Google içerisinde buna benzer daha pek çok eğlenceli sürpriz olduğu bilinmektedir.

Google Gravity Özellikleri Nelerdir?

Yediden yetmişe, hemen her internet kullanıcısının ilgisini çeken Google Gravity, bazı temel özelliklere sahiptir. İnternet kullanımlarının sıradanlıktan uzaklaşmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda Google arama motorunun sahip olduğu profesyonelliği, sıradanlığı, gerçek dünyaya uyarmaktadır. Fiziksel dünyada Google nasıl görünür sorusuna etkili bir cevap niteliği taşımaktadır. Gravity için temel özelliklerden söz edecek olursak da;

  • Google ana sayfasını açtığınız zaman, ekranın yerçekiminin etkisine kapıldığını görmenizi sağlamaktadır. Böylece ekranda sabit, asılı bir şekilde duran öğeler, yerçekimine uygun olacak şekilde hareket etmektedir. İnternet kullanıcıları mouse kullanarak öğeleri, istedikleri yöne hareket ettirebilmektedir.
  • Google Gravity projesini kullandığınız zaman Google içerisindeki nesnelerin yere düştüğünü görebilirsiniz. Karşınıza çıkan ekranda serbest bir şekilde hareket eden öğelerle karşılaşabilirsiniz. Herkesin hafızasına kazınmış olan Google görüntüsünün değişmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda farklılık oluşması, Google kullanımlarının dikkatleri üzerine çekmesi gibi etkilerinin olduğu bilinmektedir. Uzun yıllardan bu yana kullanılmakta olan klasik Google deneyimlerinden oldukça farklıdır.
  • İnternette çeşitli siteleri ziyaret eden kullanıcılardan biri olarak dilerseniz Gravity deneyimlerinizi kayıt altına alabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz kaydı ise istediğiniz zaman çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşabilirsiniz. Söz konusu projenin popüler hale gelmesi konusunda etkili bir yöntem olarak değerlendirilmektedir. Aynı zamanda günden güne çok daha büyük bir ilgi çektiği anlaşılmaktadır.
  • Gravity özelliğini kullandıktan sonra rahatlıkla Google araması yapabilirsiniz. Böylece Google aramalarınızı çok daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Arama kutucuğu, ileri sekmesi gibi seçenekleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Gravity farklı birçok alanda kullanıldığı gibi eğitim için de kullanılmaktadır. Yerçekimi hakkında bilgi vermek amacıyla kullanımı söz konusudur. Öğrenme aşamasında olan öğrencilerin dikkatini çekerek, yerçekimini daha iyi kavramalarını sağlamaktadır. Bundan ötürü de dönemin en eğlenceli öğrenme yöntemlerinden biri olarak kullanılmaktadır.

Google Gravity Neden Popüler?

Google Gravity son zamanlarda oldukça popülerdir. Popülerliğinin giderek artmasının birden fazla nedeninin olduğunu söylemek mümkündür. Bu detaylardan söz edeceksek öncelikli olarak Google profesyonel, kurumsal bir yapıya sahiptir. Klasik bir çalışma sistemi bulunmaktadır. Bu denli kurumsal bir görünüm, eğlenceli bir deneyimle buluştuğundan ötürü hemen herkesin dikkatini çekmiştir. İnsanlar böylesine beklenmedik bir görünümden etkilenmektedir. Özellikle sıradanlıktan uzaklaşmak, farklı deneyimler yaşamak isteyen insanların ilgisini çektiği bilinmektedir. Ek olarak internet ortamında bu tarz gizli ve dikkat çekici özelliklerin olması, işi daha heyecanlı bir hale getirmektedir. Google bünyesinde olan bu özellikler, Google kullanımına olan talebi de arttırmaya devam etmektedir.

Google Gravity Kullanım Şekilleri Nedir?

Gravity, web teknolojilerinin bir ara getirilmesiyle birlikte oluşturulan simülasyondur. Ekranda yer alan öğelerin yerçekimiyle birlikte zemine düşmesine yol açmaktadır. Geliştirilmesi sırasında JavaScript, HTML5 gibi seçeneklerden yardım alınmıştır. Böylece elde edilen sonuç oldukça etkileyici bir hal almıştır. Pek çok kişi, sürekli olarak Google Gravity nedir, nasıl kullanılır şeklinde sorular sormaktadır.

Google Gravity kullanımı sırasında öncelikli olarak yapmanız gereken işlem tarayıcınızı açmanızdır. “Google.com” adresine giriş yapmalısınız. Bu aşamanın ardından arama kutucuğu kısmına “Google Gravity” yazabilirsiniz. Yazma işlemini tamamladıktan sonra “Kendimi şanslı hissediyorum” butonuna basmalısınız. Böylece istediğiniz sürprizle karşılaşabilirsiniz. Butona basmanızla birlikte Google arama sayfası yerçekiminin etkisine girmektedir. Anında ortaya çıkan yer çekimi sayesinde nesnelerin yerini değiştirebilirsiniz. Nesnelerin yerini değiştirmek için ise mouse kullanmanız yeterli olacaktır.

Gravity özelliğini kullanmak, bu eğlenceli deneyimi yaşamak isteyen pek çok kişi teknik bazı işlemlerin gerekli olduğunu sanır. Oysa böyle bir durum söz konusu değildir. Yazımızda yer verdiğimiz adımları takip ederek Gravity özelliğini gözlemleyebilirsiniz. Detaylı olarak incelediğiniz zaman ise bazı kullanım şekillerinin var olduğunu görebilirsiniz. Bunlar için örnek verecek olursak Süper Küp öne çıkanlar arasında yer almaktadır.

Yaşayacağınız bu deneyimde internet kullanımlarını gerçekleştirmekte olduğunuz Google arama sayfası 3D küpün içerisine yerleştirilir. Küpü dilerseniz döndürebilirsiniz. Dilerseniz de küpün farklı yüzeylerini çevirebilirsiniz. Çeşitli hareketler yapabileceğiniz Gravity temasında Yıldız Savaşı temasını da kullanabilirsiniz. Yıldız Savaşı, sön dönemlerde en sevilen yöntemlerden biri olarak değerlendirilmektedir. Bu kısımda kullanıcılar bazı karakterlere bürünebilmektedir. Bürünebileceğiniz karakterler içerisinde Sith, Jedi yer almaktadır. Ek olarak arama yapacağınız zaman ışın kılıçlarını kullanabilir, arama işlemlerini bu şekilde tamamlayabilirsiniz.

Karşınıza çıkabilecek pek çok örnek bulunmaktadır. Bunlar arasında müzik kutusu, Mars, zaman tüneli gibi seçenekler yer almaktadır. İnternet kullanımlarının çok daha keyifli hale gelmesi için bu tarz programlama becerilerini kullanabilirsiniz. Ek olarak Google hizmetlerine saygılı olacak şekilde ilerlemeye önem vermelisiniz. Bu kısımda temel kural, eğlence arasında Google hizmetlerine saygılı olmaktır.

İlginizi Çekebilir: Algoritma Nedir?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

-bash: /usr/bin/nano: No such file or directory Hatası Çözümü
Figma nedir, temel özellikleri nelerdir, nasıl kullanılır
Figma Nedir? Figma Nasıl Kullanılır?
Linux İşletim Sistemlerinde Firewall Kapatma
Organik hit ne anlama gelir
Organik Hit Ne Anlama Gelir? Organik Hit Nedir?
-bash: wget: command not found hatası Çözümü
Renk Kodları Nedir? Renk Kodları Nelerdir?
Renk Kodları Nedir? Renk Kodları Nelerdir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

444Host BLOG | © 2024 |