Figma Nedir? Figma Nasıl Kullanılır?

Dijital projeler için gerekli olan tasarımların hazırlanması amacıyla kullanılan bulut tabanlı örnek hazırlama aracına Figma denilmektedir. Figma sayesinde tasarım işlemlerinizi çok daha etkili ve pratik bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Ek olarak kullanıcıların projeleri sırasında iş birliği olacak şekilde çalışmasını mümkün hale getirmektedir. Mekân fark etmeksizin çevrimiçi olacak şekilde çalışmalarını kolaylaştırmaktadır. Birden çok artısı bulunan Figma nedir, nasıl kullanılır sorusu ise sıkça sorulmaktadır.

Karşınıza çıkabilecek alternatifleriyle benzerlik gösteren Figma, bazı ayırıcı özelliklere sahiptir. En belirgin özelliği ise hazırlamış olduğunuz proje içerisinde ekip olarak çalışabiliyor olmanızdır. Projenizi bulut sistemine yedekleyebilmeniz sayesinde çevrimiçi bir biçimde kullanmanız mümkündür. Böylece ekip olarak bir tasarım hazırlamaya karar verdiğiniz zaman yardım alabileceğiniz en başarılı seçenek Figma olacaktır.

Daha kapsamlı şekilde anlatacak olursak Figma, web site ve uygulamalarda arayüz bileşenleri oluşturmanızı sağlayan bir yazılımdır. Sizler projeleriniz ile uyumlu hale getiren yazılımlar kullanabilirsiniz. Aynı zamanda sitenizde oluşturmuş olduğunuz projeleri mobil uygulamalarla da uyumlu hale getirmeniz mümkündür. Figma ekip olarak çalışmakta olan çalışanların hazırladıkları tasarımların çok daha başarılı olmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda hazırlamış olduğunuz tasarımların test edilebilmesini, kullanılmasını kolaylaştırmaktadır. Örnek vermek gerekirse web tasarım çalışmalarında ekip olarak çalışıyor ve sürekli olarak proje hazırlıyorsanız başarılı tasarımlar için bu yazılımı tercih edebilirsiniz.

Çevrimiçi olarak çalışan yazılım programı Figma, projelerinizi kaydetmenizi kolaylaştırmaktadır. Aynı zamanda hazırlamış olduğunuz projeleri çok daha kısa bir sürede dışa aktarmanızı sağlamaktadır. Otomatik olacak şekilde bulut üzerinde kayıt yapmanızı sağlamaktadır. Ek olarak bu program sayesinde zamandan tasarruf edebilirsiniz. Hızlı bir şekilde kullanabileceğiniz bu araç sayesinde pek çok avantajla buluşabilirsiniz. Abode programlarıyla kıyaslandığı zaman geride kalsa da sahip olduğu özellikler kullanım oranın artmasına neden olmaktadır.

Figma Temel Özellikleri Nedir?

Görüntü kalitesini dilediğiniz gibi ayarlayarak çalışabileceğiniz bir yazılım olan Figma, projenizi istediğiniz ölçekte hazırlayabilmenizi sağlamaktadır. Çevrimiçi olacak şekilde düzenleme yapabileceğiniz Figma ile çalışmalarınızı ekipçe ayarlayabilirsiniz. Aynı zamanda internet bağlantınızda herhangi bir sorun yaşadığınız zaman projenizi kaybetmezsiniz. Projenin yedeklenmesi sayesinde hazırlamış olduğunuz çalışmayı güvende tutmuş olursunuz. Bu da çalışmanıza kaldığınız yerden devam edebilmeniz anlamına gelmektedir. Sunmuş olduğu ayrıcalıklardan ve temel özelliklerinden detaylı olarak bahsedecek olursak;

  • İçerisinde pek çok yazı tipine yer verilmektedir.
  • Kolay bir şekilde çizim yapabilirsiniz. İçerisinde kolay çizim yapmanızı sağlayacak bir kalem aracı mevcuttur.
  • Projenizin hızlanmasını sağlayacak olan akıllı seçim araçları bulunmaktadır.
  • Çalışmalarınızı düzenli bir şekilde devam ettirebileceğiniz bir ara yüze sahiptir.
  • Kolay ve anlaşılır bir arayüze sahiptir. Bu sayede kullanabileceğiniz tüm araçları nasıl kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
  • Ekip arkadaşlarınızla beraber gerçek zamanlı projeler düzenleyebilirsiniz. Böylece ekip olarak farklı konumlarda çalışmalarınıza devam etmeniz mümkündür.
  • Projelerinizde yapılan herhangi bir değişikliği görebilirsiniz. Ekip arkadaşlarınızın yapmış olduğu değişikliklerden kolayca haberdar olabilirsiniz.
  • Hazırlamış olduğunuz projeleri dışa aktarırken zorlanmazsınız.
  • Tasarım öğelerine erişmenizi sağlayacak büyük bir arşive sahiptir.

Figma Neden Kullanılmalıdır?

Figma kullanımı için birden fazla neden sıralamak mümkündür. Sizler bir tasarım programı kullanmaya karar verdiğiniz zaman farklı amaçlara sahip olabilirsiniz. Pek çok kişi farklı amaçlarla tasarım hazırlayabilmektedir. Aynı zamanda tasarım hazırlamak istediğiniz zaman kullanacağınız yazılım programının anlaşılabilir olması, ücretsiz olması, bulut sisteminde çalışması gibi detaylar önem arz etmektedir. Özellikle ekip çalışmasına uygun olması bazı avantajları beraberinde getirmektedir. Ek olarak bazı teknik detaylar da çalışmaların sonucu açısından oldukça önemlidir. Figma kullanmanın avantajlarına örnek verecek olursak da;

  • Figma genel olarak bakıldığında oldukça kolay bir tasarım aracı olarak nitelendirilmektedir. Kullanıcı deneyimleri konusunda bir hayli başarılı olmasının yanı sıra yeni başlayanlar için de uygundur. Temelde basit bir arayüze sahiptir ve kullanıcıların çalışmaları sırasında zorlanmasının önüne geçmektedir.
  • Bu tasarım aracını kullanarak hazırladığınız tasarımları sürekli olarak çizmeniz gerekmez. Yedekleme yapabilirsiniz. Aynı zamanda component olarak tasarlayıp sitenizde kullanabilirsiniz.
  • Figma avantajları arasında öne çıkan ilk nokta ara yüz başarısıdır. Ara yüz görsel olarak incelendiği zaman bir hayli beğenilmektedir. Çalışmalarınızın istediğiniz kaliteye sahip olmasında önemli bir etkisi bulunmaktadır.
  • Hazırlamış olduğunuz tasarımlarda link oluşturmanız mümkündür. Böylece hazırlamış olduğunuz tasarımları kolay bir biçimde kullanıcılara sunabilirsiniz. Tasarımı kullanmak istediğiniz zaman ön izleme yapma fırsatınız da vardır. Simülasyon kullanarak tasarımı kullandığınız zaman karşılaşabileceğiniz sonuçları gözlemleyebilirsiniz.
  • Sürükle bırak yöntemi sayesinde dosyalarınızı dışa aktarmanız mümkündür. Böylece tasarımı bu program içerisinde kullanmanız mümkündür. JSON altyapısının kullanılmasının bu noktada önemli bir etkisinin olduğu bilinmektedir.

Figma Nasıl Kullanılır?

Figma genel olarak incelendiği zaman kullanımını çok basit bir şekilde öğrenebileceğiniz bir program olarak karşınıza çıkmaktadır. Oldukça basit ve pratik bir yapısının olması sahip olduğu araçları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Herhangi bir çizim veyahut tasarım programı kullanmış biriyseniz bu programı da hızlı bir biçimde kullanmayı kavrayabilirsiniz. Yazımız içerisinde Figma nedir, özellikleri nelerdir gibi konulardan söz ettiğimiz gibi nasıl kullanıldığından da bahsettik. Yazımızı okumaya devam ederek detaylı bilgi edinebilirsiniz.

·         Figma Hesap Oluşturma

Figma kullanımı için öncelikli olarak hesap oluşturmanız gerekmektedir. Resmi web sitesine giriş yapmanızın ardından hesap açma işlemlerini tamamlayabilirsiniz. İlk olarak “Hesap Oluştur” sekmesine tıklamalısınız. Bu kısımdaki işlemlerin ardından karşınıza başlangıç ara yüzü çıkmaktadır. Ara yüz içerisinde hazırlayacağınız projeleri görüntülemeniz mümkündür. Ayrıca hesabınızı oluştururken kullanmış olduğunuz bilgileri unutmamanız gerekmektedir. Hesabınız hazır olduğunda ise ilk projenizi “Yeni Dosya” sekmesine tıklayarak oluşturabilirsiniz.

·         Ara Yüz Tanıma

İlk projenizi hazırlamanızın ardından yapmanız gereken bazı önemli adımlar bulunmaktadır. Bunlardan ilki Figma ara yüzünü tanımak olarak bilinmektedir. Karşınıza çıkacak olan ara yüz kullanabileceğiniz pek çok aracı bir araya getirmektedir. Bu kısımda sağ tarafta açılan pençe üzerinde dosyanızda bulunan teknik bilgileri görebilmeniz mümkündür. Dosyanın boyutu, arkaplan rengi ve benzeri detaylara erişim sağlayabilirsiniz. Sol taraftaysa katmanlar bölümü yer almaktadır. Katmanlar bölümü sürekli olarak kullanacağınız kısımlardan birisidir. Metin katmanı oluşturmak istediğiniz zaman metin oluşturma seçeneğine tıklamalısınız. Seçimin ardından tuvalin üstüne tıklayabilirsiniz. Böylece yazmaya başlayabilirsiniz. Yazınızın solunda kalan katmanlar ile oluşturduğunuz katmanı görebilirsiniz. Ayrıca katmanı açıp kapatabilir, yerini değiştirebilirsiniz.

·         Çalışma Yüzeyi Oluşturma

Sağ tarafta kalan pencerede dosyanızın teknik bilgileri bulunmaktadır. Sizler sahip olduğunuz teknik bilgilerden yola çıkarak istediğiniz tuvali elde edebilirsiniz. Aynı zamanda çalışma yüzeyinizi hazırlamış olabilirsiniz. Söz konusu yüzeyi boyut, piksel sayısı, arka plan rengi gibi seçeneklerle hazırlayabilirsiniz. Bu yüzeyi oluşturmanızın ardından ise projenizi tasarlayabilirsiniz. Böylece sonuç olarak görüntü kalitesini de istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

·         Araçları Kullanma

Figma kullanırken farklı birçok araçtan yardım alabilirsiniz. Çizim yaptığınız sırada, görsellerinizi kırparken, yazı yazarken kullanacağınız araçlar birbirinden farklıdır. Bu araçların tümü ara yüz alt kısımda yer almaktadır. Projenizi hazırlamaya başlamadan önce araçları kullanmayı deneyebilirsiniz. Böylece proje sırasında çok daha rahat ve hızlı bir şekilde sonuca ulaşabilirsiniz. Özellikle detaylı bir çalışma yapıyorsanız, hatalardan uzaklaşmak istiyorsanız bu aracı kullanabilirsiniz. Özellikleri keşfetmenizin gerekli işlemlerinizi kolay bir şekilde tamamlayabilmeniz konusunda önemli bir artısı bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Algoritma Nedir?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Linux İşletim Sistemlerinde Firewall Kapatma
Yazı Fontları Nedir, neden önemlidir
Yazı Fontları Nedir?
Brute Force saldırısı nedir, Brute Force saldırıları nelerdir
Brute Force Nedir?
Organik hit ne anlama gelir
Organik Hit Ne Anlama Gelir? Organik Hit Nedir?
CTO nedir CTO görev ve sorumlulukları nelerdir
CTO Nedir? CTO Kime Denir?
-bash: /usr/bin/nano: No such file or directory Hatası Çözümü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

444Host BLOG | © 2024 |