511 Hata Kodu Nedir?
- 511 Hata Kodu Nedir?
- 511 Hata Kodu Neden Olur?
- 511 Hata Kodu Nasıl Ortadan Kalkar?
İnternet kullanımlarınız sırasında karşınıza çıkabilecek bazı önemli noktalar olabildiği gibi bazı önemli mesajlar da bulunmaktadır. Bunlardan birisi ise hata kodları olarak yorumlanmaktadır. Kullanıcıların bir sayfa ya da servisin erişilemediğiniz anlatmak amacıyla hata kodlarından yararlanılmaktadır. İnternet dünyasında sıkça karşılaşılan, tanıdık hata kodları arasında ise 511 hata kodu yer almaktadır. Şimdilerde ise pek çok kişi 511 hata kodu neden, neden ortaya çıkar şeklinde araştırmalar yapmaktadır. Kapsamlı bir şekilde bilgi vermek gerekirse Hypertext Transfer Protocol yani http durum kodları arasında 511 hata kodu yer almaktadır. Karşılaştığınız zaman “ağ kimlik doğrulaması gerekli” bilgisiyle beraber yer almaktadır.
511 hata kodunu gördüğünüz zaman istediğiniz siteye erişim sağlayabilmeniz için kimlik doğrulaması yapmanız gerektiğini unutmamalısınız. Doğrulama işlemini olumlu bir biçimde sonuçlandırılmadığını anlatmak için de bu koddan yararlanılmaktadır. Sizler internet kullanıcı olarak herhangi bir ağa veyahut servise erişim sağlamak istiyorsanız, öncelikli olarak kimlik doğrulama işlemini gerçekleştirmelisiniz. Hata kodunu genel olarak görebileceğiniz kısım ise Wİ-Fİ ağları olarak bilinmektedir. Halka açık internet kullanım alanlarında rastlayabilirsiniz. Örnek verecek olursak alışveriş merkezleri, oteller içerisinde kullanılan internet ağlarında bu hata kodu çıkabilmektedir. İnterneti kullanabilmek istediğiniz zaman öncelikli olarak size giriş ekranı kısmına yönlendirmektedir. Sizler kimlik doğrulaması işlemi yapmadan ağ erişimini amaçlıyorsanız hata kodunu alabilirsiniz. Söz konusu hata kodu ise 511 şeklinde sunulmaktadır.
511 Hata Kodu Neden Olur?
Pek çok internet kullanıcısının ortak sorusu 511 hata kodu neden olur şeklindedir. Bu kodun ortaya çıkmasına birden fazla neden sıralamak mümkündür. Örnek verecek olursak, ağ doğrulama işlemleri sırasında karşınıza çıkacak olan sorunlardan birisidir. Belirli ağlara bağlanmaya çalıştığınız zaman ilk olarak kimlik doğrulama talebi oluşturulmaktadır. Gerekli olan kimlik doğrulama işlemini yapmamanız halinde ise hata kodunu almanız kaçınılmaz olmaktadır. Bu da internet kullanımına başlayamayacağınız anlamına gelmektedir.
Ağ yapılandırma sorunu olduğu zaman da alabileceğiniz kod 511 olarak bilinmektedir. Ek olarak kimlik doğrulama sistemleri içerisinde yaşanabilen sorunlarda da hata kodu karşınıza çıkabilmektedir. Bu gibi durumlarda ise ağ yöneticisinin sorununu engellemek için 511 kodu iletilmektedir. Söz konusu kodun ortaya çıkmasına neden olan bir diğer durum ise kamuya açık alanlarda giriş ekranı doğrulaması talebinin bulunmasıdır. Bir otele gittiğiniz zaman interneti kullanabilmeniz için kimlik doğrulaması istenmektedir. Kimlik doğrulama işlemlerinin doğru ve eksiksiz bir şekilde tamamlanmaması halinde ilgili sayfaya yönlendirme yapılmamaktadır. Sayfaya erişim sağlayamadığınız zaman da bu kodla karşılaşırsınız. Giriş ekranında ise sizden kullanıcı adınızı, e-posta adresinizi ya da şifreniz istenmektedir. İlgili aşamaları tamamlamanız halinde internet kullanımına başlayabilir ve hata kodunu geride bırakabilirsiniz.
511 Hata Kodu Nasıl Ortadan Kalkar?
511 hata koduyla karşılaşan kişiler bu kodun nasıl ortadan kalkacağını merak etmektedir. Bu kısımda ise kullanabileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktadır. Örnek verirsek öncelikli olarak Wİ-Fİ bağlantınızı açıp kapatabilirsiniz. Kimlik doğrulama ekranı bu şekilde karşınıza çıkacaktır. Bağlantı yenilendiğinde ağ bağlantınızı da yenilemek olabilirsiniz. Aynı zamanda bu yöntemi kullandığınız zaman bilgisayarınızda bulunan benzer problemleri de yok etmiş olabilirsiniz.
Halka açık bir alanda internet kullanıyorsanız sizlere giriş ekranına yönlendirme yapılabilmektedir. Ancak ekran çıkmıyorsa, tarayıcınıza giderek internet sitesine girebilirsiniz. Giriş ekranı, tarayıcınızla ilgili herhangi bir problemden kaynaklı da oluşabilmektedir. Ek olarak kimlik doğrulama ekranı karşınıza çıkmıyor olabilir. Bu sorun uzun bir süredir devam ediyor ise ağ yöneticinizle iletişime geçip sorununuzu aktarabilirsiniz. Ayrıca ağ yapılandırmalarını da kontrol edebilirsiniz. Gerekli noktalarda teknik destek almak, sorunun çok daha kolay bir şekilde çözüme ulaşmasını sağlamaktadır.